Stichting Moria
Louiseweg 12
6523 NB Nijmegen
Gelderland
telefoon: (024) 329 76 80
email: info@stichtingmoria.nl
website: www.stichtingmoria.nl
Moria is de ‘plaats waar wordt gezien’, dat is de betekenis van de naam van de Bijbelse berg Moria. Wij willen jongvolwassen mannen die met justitie in aanraking zijn gekomen of dreigen te komen, zien zoals ze ten diepste zijn en willen worden. Door aandachtig bij hen aanwezig te zijn, maken we ruimte voor hun ontwikkeling en een leven in vrijheid. Bij Moria zijn we elkaars leerling. Moria biedt persoonlijke begeleiding, zowel intern als ambulant.
51.8244402
5.8924949
Stichting Tijdelijk Eigen Kamer (STEK)
Begeleid wonen en Noodopvang
Hemonylaan 9A/sous
1074 BG Amsterdam
Noord-Holland
telefoon: (020) 670 32 24
email: stek@stichtingstek.nl
website: www.stichtingstek.nl
S.T.E.K .(Stichting Tijdelijk Eigen Kamer) is opgericht in 1977 en heeft als hoofddoel het verlenen van tijdelijke huisvesting aan ex-gedetineerden die uit Amsterdam afkomstig zijn. Door het aanbieden van tijdelijke woonruimte aan ex-gedetineerden hoopt zij het resocialisatieproces te versnellen en recidive te voorkomen.
De woonruimte wordt voor drie maanden verhuurd, eventueel met drie maanden verlengd en deze periode dient voor de ex-gedetineerde, om (zelf) vaste woonruimte en werk te realiseren.
52.3745403
4.8979755
Samen Door – Tragel
Bezoekgroepen
Golsteinseweg 4
4333 RA Middelburg
Zeeland
telefoon: (0118) 635 627
email: info@tragel.nl
website: www.tragel.nl
Veel ex-gedetineerden komen op straat te staan zonder begeleiding.
Van deze groep recidiveert een zeer groot gedeelte, o.a. door gebrek aan begeleiding en perspectief.
Stichting DOOR biedt een gestructureerde begeleiding op het gebied van wonen, werken, financiƫn, relaties en zingeving waardoor de (ex-)gedetineerde weer perspectief krijgt op een toekomst zonder criminaliteit.
Naast opvang in een justitieel kader biedt Stichting DOOR maatschappelijke opvang. Opvang binnen een justitieel kader houdt in dat gedetineerden een gedeelte van hun straf kunnen gebruiken om bij Stichting DOOR te werken aan hun terugkeer in de maatschappij. Maatschappelijke opvang is bestemd voor degenen die hun detentie hebben uitgezeten, maar geen beschikking over woonruimte hebben.