Nazorg
Steenwijklaan 135
2541 RK Den Haag
Zuid-Holland
telefoon: (070) 369 75 31
email: info@bureaumhr.nl
website: www.bureaumhr.nl
Missie
Bureau Maatschappelijk Herstel en Rehabilitatie (hierna doorlopend genoemd Bureau MHR) werkt vanuit het hart van aandachtswijken aan een effectieve rehabilitatie en re-integratie van ex-gedetineerde jongeren van niet-westerse afkomst van 17 tot en met 27 jaar. Met het project Forsa! zet Bureau MHR zich samen met de directe omgeving in voor deze jongeren. Het bureau initieert herstelgesprekken met de direct betrokkenen en slachtoffers. Daarmee draagt Bureau MHR bij aan het oplossen van maatschappelijke problemen als overlast en recidive. En versterkt Bureau MHR tevens de wij-cultuur in achterstandswijken waarmee vrouwen uit een sociaal isolement worden gehaald en mannen hun zelfrespect herwinnen.
Visie
Dankzij de gerichte aanpak heeft Bureau MHR in vijf steden met aandachtswijken in 2017 zeker 500 ex-gedetineerde jongeren van niet-westerse afkomst succesvol begeleid. In 2025 is het recidivepercentage onder deze ex-gedetineerde jongeren tot de helft teruggebracht van het niveau van 2012. Bureau MHR is in 2025 een spil in een sterk netwerk van deze jongeren, familie, buurt, school en bedrijfsleven.
Kernwaarden
Vanuit expertise met de doelgroep de problematiek van opgroeien in twee culturen praktisch aanpakken, gericht op recidivevermindering.
Via herstelgericht begeleiden her-verbinden van families en (ex-)gedetineerden en daarmee voor alle partijen nieuwe kansen creëren.
Grotere participatie en sociale cohesie in wijken en buurten bewerkstelligen door inzet van getrainde maatjes en vertrouwenspersonen uit de eigen culturele achtergrond.
Vergroten van kennis en vaardigheden en daardoor verbeteren van toekomstperspectief voor deze jongeren.
Vanuit betrokkenheid, kennis en ervaring met (ex-)gedetineerde jongeren van niet-Westerse afkomst en hun families werken aan een toekomst met meer kansen in en verbinding met de samenleving. Naast de herstelgerichte benadering is de inzet van maatjes en vertrouwenspersonen uit de eigen gemeenschap uniek.